Log in
A+ A A-

Φανατικοί μουσουλμάνοι οι μακελάρηδες της Καλιφόρνια

Ως "μοναχικοί λύκοι" και όχι με εντολή από το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως ενήργησε το ζευγάρι των μακελάρηδων στην Καλιφόρνια, που σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή του Σαν Μπερναντίνο.

 

Το σενάριο αυτό κερδίζει περισσότερους πόντους με δεδομένο ότι, μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχει υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης από πλευράς των τζιχαντιστών, ούτε όμως και οι δυο δράστες είχαν αφήσει κάποιο γράμμα ή ενδείξεις από πίσω τους για εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου. 

Ο Σαγιέντ Ριζβάν Φαρούκ και η γυναίκα του Τασφίν Μαλίκ άφησαν, το πρωί της Τετάρτης, το μόλις 6 μηνών μωρό τους στη γιαγιά του λέγοντας ότι έχουν ραντεβού με το γιατρό.  Όμως, αντί να πάνε για ιατρικές εξετάσεις εισέβαλαν με τα όπλα τους στο κέντρο υγείας του Σαν Μπερναρντίνο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τουλάχιστον 14 άτομα.  Στην συνέχεια, βρήκαν και οι ίδιοι τον θάνατο από τα πυρά της Αστυνομίας.

Εκτός από πιθανό ασπασμό στις ιδέες των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, ο Φαρούκ παρουσιάζεται ως πρόσωπο με πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, σε ένα ταραχώδες οικογενειακό περιβάλλον.  Παρόλα αυτά, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για έναν "ήσυχο άνθρωπο".

Ο ίδιος ήταν Αμερικανός υπήκοος και αποκατεστημένος επαγγελματικά, ενώ περιγράφεται από τον πατέρα του ως "βαθιά θρησκευόμενος".  Με την σύζυγό του γνωρίστηκαν σε σάιτ γνωριμιών, ενώ αυτή διέμενε μόνιμα στην Σαουδική Αραβία.

Πάντως, το αιματηρό συμβάν δεν συνδέθηκε απευθείας με την διεθνή τρομοκρατία, με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να το συνδυάζει πολιτικά με την καμπάνια του για περιορισμό των αδειών οπλοκατοχής.