Log in
A+ A A-

Ο Τραμπ για Ανεξάρτητος;

Το ενδεχόμενο να κατέβει στις Προεδρικές Εκλογές ως Ανεξάρτητος, εάν τελικά δεν κερδίσει την στήριξη του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος, φέρεται να εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, απειλώντας με αυτόν τον τρόπο να διαταράξει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Παρά το γεγονός ότι ο ιδιόρρυθμος επιχειρηματίας υπέγραψε πρόσφατα ένα συμφωνητικό καλής θελήσεως, βάσει του οποίου θα στηρίξει όποιον υποψήφιο αναδειχθεί στις εσωκομματικές εκλογές, στην τελευταία συνέντευξή του στο CNN φάνηκε να τα «γυρίζει», καθώς δήλωσε πως μια ανεξάρτητη κάθοδος «δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες», χωρίς όμως να την αποκλείει εντελώς.

Για να θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα όμως, ο Τραμπ θα πρέπει να έχει πάρει την απόφαση το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο, ενώ θα αναγκαστεί να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη του για να χρηματοδοτήσει την υποψηφιότητά του, κάτι που δεν έχει κάνει ιδιαίτερα μέχρι αυτήν την στιγμή.

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν πως, παρότι ο Τραμπ δύσκολα θα κάνει αυτό το βήμα, εφόσο το πράξει, τότε, ακόμη κι αν δεν κερδίσει, είναι ικανός να ρίξει τον Ρεμπουπλικανό αντίπαλό του στην 3η θέση.