Log in
A+ A A-

Ρεκόρ καθυστερήσεων στις πτήσεις των αεροδρομίων Νέας Υόρκης - Ουάσινγκτον

Σε οδύσσεια εξελίχθηκαν τα αεροπορικά ταξίδια για το επιβατικό κοινό που κινήθηκε μέσω των αεροδρομίων της Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα. Αυτό προκύπτει από τα σχετικά στατιστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, εγείροντας ερωτηματικά για την αξιοπιστία του τεχνικού εξοπλισμού στα εν λόγω αεροδρόμια.

Ειδικότερα, στα τρία αεροδρόμια της Ουάσιγκτον καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν 21.311 πτήσεις, ενώ στα ισάριθμα της Νέας Υόρκης 18.739.

Όπως τονίζεται, οι περισσότερες ακυρώσεις καταγράφηκαν την προπαραμονή των Χριστουγέννων, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης, που είχε καταστήσει δύσκολη την ασφαλή εκτέλεση των πτήσεων στην ανατολική όχθη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πάντως, εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι η Πολιτική Αεροπορία θα πρέπει να αναβαθμίσει άμεσα τα ραντάρ, αντικαθιστώντας τα επίγεια με δορυφορικά. Ειδάλλως επισημαίνουν ότι δεν θα χρειάζεται ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, αλλά απλώς ένα πέρασμα έντοντων βροχοπτώσεων και καταιγίδων για να εξαναγκαστεί το σύστημα σε καθυστέρηση ή ακόμη και ματαίωση πτήσεων.