Log in
A+ A A-

Τραμπ: Στα Δικαστήρια για Κρουζ;

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στα Δικαστήρια, προκειμένου να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Τεντ Κρουζ, εξετάζει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εκπομπή "This Week" και τον Τζορτζ Στεφανόπουλος.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, κίνητρο για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι ο Κρουζ είναι γεννημένος στον Καναδά, ενώ από τους δυο γονείς του μόνο η μητέρα του ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, ενώ ο πατέρας του ήταν γεννημένος στην Κούβα.

Αυτό σημαίνει ότι, βάσει του Αμερικανικού Συντάγματος, ίσως ο Κρουζ να μην έχει τις τυπικές προϋποθέσεις για την διεκδίκηση του κορυφαίου θεσμικού αξιώματος της χώρας.

Παράλληλα, ο Τραμπ επιτέθηκε στον Κρουζ και για την πρόσφατη αποκάλυψη ότι δεν δήλωσε στον οικονομικό έλεγχο προσωπικά δάνεια που είχε πάρει από τις Τράπεζες για την προεκλογική του καμπάνια ως υποψηφίου Γερουσιαστή το 2012, όταν και τελικά εξελέγη.

Από την πλευρά του, ο Κρουζ επέκρινε τις προοδευτικές απόψεις που είχε εκφράσει ο Τραμπ για ζητήματα όπως η έκτρωση το μακρινό 1999, επειδή, όπως είχε δηλώσει τότε, «είναι μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη και φέρει τις Αρχές της».