Log in
A+ A A-

Δημοσκόπηση: Προηγούνται Τραμπ - Σάντερς

Ντόναλντ Τραμπ και Μπέρνι Σάντερς έχουν το προβάδισμα για την σημερινή μάχη της Άιοβα σε Ρεμπουπλικανούς και Δημοκρατικούς αντίστοιχα, στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ανοίξουν σήμερα οι κάλπες.

Ειδικότερα, ο Τραμπ προηγείται σταθερά του Κρουζ, με ποσοστό 31 έναντι 24%, με την ψαλίδα να ανοίγει σε σχέση με τα στοιχεία που είχαν δοθεί μια εβδομάδα νωρίτερα. Στο 17% κινείται ο Μαρκ Ρούμπιο ενώ πολύ πίσω βρίσκεται ο Κάρσον με 8%. Στους Δημοκρατικούς, ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται να έχει βραχεία κεφαλή με 49% έναντι 46% της Χίλαρυ Κλίντον, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μάχη θα είναι αμφίρροπη, καθώς το περιθώριο στατιστικού λάθους εδώ κυμαίνεται στο 3,2%.

Τα προαναφερόμενα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα του Quinnipiac University στην Άιοβα, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα και διενεργήθηκε από την 25η μέχρι και την 31η Ιανουαρίου. Να αναφερθεί βέβαια ότι μια άλλη δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε το Σάββατο στο Ντε Μόιν της Άιοβα και έδειχνε την μεν Χίλαρυ να προηγείται του Σάντερς με 45 έναντι 42% και τον Τραμπ του Κρουζ με 28 έναντι 23%.