Log in
A+ A A-

Τραμπ: Ήττα - τιμωρία για το ντιμπέιτ;

Η αναπάντεχη – κατα πολλούς – ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στην Άιοβα προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις και ερωτήματα.

Ένα εξ αυτών ήταν το κατά πόσο τελικά υπέστη ζημιά από την επιλογή του να γυρίσει την πλάτη στο FOX News και το τελευταίο ντιμπέητ στην «στροφή» πριν την διαδικασία της Άιοβα.

Παρότι κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το FOX θα επένδυε επικοινωνιακά σε αυτό το αξίωμα – σε μια μορφή ενδεχομένως «εκδικητικής συμπεριφοράς» απέναντι στον Τραμπ – υπάρχουν και αριθμοί οι οποίοι δίνουν υπόσταση σε αυτό το ενδεχόμενο: Βάσει κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, ο ανεβασμένος Μαρκ Ρούμπιο κέρδισε το 30% των ψηφοφόρων που αποφάσισαν μετά το ντιμπέητ, ενώ ένα 25% εξ αυτών κατέληξε στον Τεντ Κρουζ.

Αντίθετα, ο Τραμπ πήρε ένα μόλις 19%, σνομπάροντας το δίκτυο και διοργανώνοντας την δική του παράλληλη εκδήλωση για τους βετεράνους, η οποία δεν του απέφερε τα αναμενόμενα ωφέλη.

Μάλιστα, αναλυτές τολμούν να αναφέρουν ότι το «στραπάτσο» του Τραμπ στην Άιοβα ενδεχομένως και να καταδεικνύει ότι το – παραδοσιακά προσκείμενο στους Ρεμπουπλικανούς – FOX κέρδισε τον πόλεμο με τον Τραμπ, ενδεχομένως αναγκάζοντάς τον να αναδιπλωθεί για την συνέχεια των εσωκομματικών εκλογών.