Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Αποχωρήσεις από την κούρσα για την Προεδρία

Την αποχώρησή του από την κούρσα των Ρεμπουπλικανών ανακοίνωσε και επίσημα ο Ραντ Πολ. Ο Γερουσιαστής από το Κεντάκι, ο οποίος ούτως ή άλλως εμφανιζόταν με χαμηλά ποσοστά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, έλαβε την απόφαση αυτή μετά την απογοητευτική συγκομιδή του στις εκλογές της Άιοβα.

Όπως τονίστηκε, ο Ραντ Πολ θα εστιάσει πλέον στις εκλογές για την επανεκλογή του στην θέση του Γερουσιαστή. Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσον θα στηρίξει επισήμως κάποιον από τους «ισχυρούς» διεκδικητές του χρίσματος στην συνέχεια της διαδικασίας. Να αναφερθεί ότι, εκτός από τον Ραντ Πολ, την απόσυρσή του ανακοίνωσε και ο Μάικ Χάκαμπι.

Πλέον, με δεδομένη και την πόλωση που ίσως παρατηρηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, οι υποψήφιοι που δεν συνεχίζουν θα αποτελέσουν ένα αστάθμητο παράγοντα για το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, όσο η ψαλίδα μεταξύ Κρουζ, Τραμπ και Ρούμπιο δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα μεγάλη.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών υπήρξε η αναμενόμενη αποχώρηση του τρίτου υποψηφίου, Μαρτιν Ο' Μάλεϊ, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε περιοριστεί στον ρόλο του κομπάρσου ανάμεσα σε Χίλαρυ Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς.