Log in
A+ A A-

Τραμπ εναντίον όλων

Ανεβάζει για τα καλά το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αναπάντεχη ήττα του στην Άιοβα.

Με την διαδικασία να μεταφέρεται στο Νιου Χαμσαϊρ, ο κ. Τραμπ έχει κυριολεκτικά... πάρει το όπλο του και εξαπολύει πυρά κατα το δοκούν, με κυριότερο στόχο το νικητή της Κυριακής, Τεντ Κρουζ. Σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Τραμπ αναφέρθηκε πάλι στο γεγονός ότι ο Κρουζ γεννήθηκε στον Καναδά, τονίζοντας ότι αυτό από μόνο του καθιστά την υποψηφιότητά του αντισυνταγματική, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να έχει γεννηθεί εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα, ο κ. Τραμπ δήλωσε, με όχι πολύ κομψό τρόπο, ότι ο Κρουζ θα δεχθεί βροχή μηνύσεων. Πάντως, αναφορικά με αυτό το ζήτημα, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Τεντ Κρουζ δεν θα έχει πρόβλημα, καθως γεννήθηκε μεν στον Καναδά, αλλά από μητέρα Αμερικανίδα.

Παράλληλα, σε χθεσινές δημοσιεύσεις του στο Twitter, ο Τραμπ υποστήριζε ότι ο Κρουζ χρησιμοποίησε αθέμιτα μέσα για την πρωτιά, καταγγέλοντας ότι διέδιδε ψευδώς ότι αποσύρθηκε από την κούρσα ο Μπεν Κάρσον, για να αποσπάσει τις ψήφους του. Εν μέσω αυτών των ισχυρισμών, δήλωσε πως η διαδικασία στην Άιοβα θα έπρεπε να επαναληφθεί, κάτι που πάντως δεν επανέλαβε σήμερα.

"Μου κόστισε το ντιμπέητ"

Στην έμμεση παραδοχή ότι ίσως τελικά του κόστισε η απουσία του από το τελευταίο ντιμπέητ του FOX News προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, δικαιώνοντας εν μέρει τους πολιτικούς αναλυτές που θεωρούν ότι δεν έκανε σωστή επιλογή με την απουσία του από την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση.

Παρόλα αυτά ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν μετανιώνει για την αποχή του, με δεδομένο ότι διοργάνωσε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ποσό των 6 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες των βετεράνων.

Μάλιστα, θέλησε να υποβαθμίσει την ήττα στην Άιοβα, υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν πίστεψε ότι πραγματικά θα κέρδιζε εκεί» και ότι «τηρουμένων των αναλογιών, συγκομιδή του ήταν θετική».  Στην συνέχεια ,αναρωτήθηκε για ποιον λόγο τα Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν ως θετικό το ποσοστό του τρίτου Μαρκ Ρούμπιο και ως ήττα το δικό του, που βγήκε δεύτερος.

Κλείνοντας, προέβλεψε ότι η επικράτησή του την Κυριακή θα είναι εμφατική.