Log in
A+ A A-

Νότια Καρολίνα: Σταθερό προβάδισμα Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το φαβορί στην εκλογική διαδικασία της Νότιας Καρολίνας, όπως καταδεικνύει η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.  Μάχη στην δεύτερη θέση για Ρούμπιο και Κρουζ.

 

Με ένα σχετικά άνετο προβάδισμα, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει φαβορί για την πρωτιά στην διαδικασία του Σαββάτου στη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy που δημοσιεύει το "The State".  Ειδικότερα, το ερώτημα για την πρόθεση ψήφου τέθηκε σε 897 πιθανούς υποστηρικτές του Ρεμπουπλικανικού κόμματος στην εν λόγω Πολιτεία, λίγο μετά το "εκρηκτικό" ντιμπέητ που μεταδόθηκε από το CBS.  Βάσει των απαντήσεων, ο Τραμπ συγκεντρώνει το 35%, ακολουθούμενος από τους Κρουζ και Ρούμπιο στην μεγάλη απόσταση του 18%, με τους δυο υποψηφίους να δίνουν μάχη "στήθος με στήθος".  Τέταρτος είναι ο Τζον Κέισικ με 10%, ενώ ο Τζεμπ Μπους με τον Μπεν Κάρσον ισοβαθμούν στο 7%.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, διαφαίνεται ότι ο Τζεμπ Μπους αδυνατεί να αξιοποιήσει την παράδοση της οικογένειάς του στη Νότια Καρολίνα και να ξεφύγει από τα μονοψήφια ποσοστά του.  Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες έχει επιστρατεύσει τον αδερφό του και πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους το Νεότερο, ο οποίος έχει πιστούς πολιτικούς υποστηρικτές στην Πολιτεία, αλλά και την μητέρα του και άλλοτε πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρμπαρα Μπους.

Σε ό,τι αφορά στον Κρουζ, παρότι εμφανίζεται δεύτερος στις 7 από τις 8 δημοσκοπήσεις από τις αρχές του χρόνου, θεωρείται πολύ πιθανό να απωλέσει την δεύτερη θέση από τον Ρούμπιο.