Log in
A+ A A-

Σούπερ Τρίτη: Επικράτησαν Τραμπ και Χίλαρυ - Το Τέξας κράτησε τον Κρουζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρυ Κλίντον είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της "Σούπερ Τρίτης", επιβεβαιώνοντας σε ένα μεγάλο ποσοστό τις σχετικές δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, η κ. Κλίντον έχει επικρατήσει σε οκτώ Πολιτείες για τους Δημοκρατικούς (Αλαμπάμα, Άρκανσας, Τζόρτζια, Τενεσί, Τέξας, Βιρτζίνια και Μασαχουσέτη και Σαμόα) ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει 6 (Αλαμπάμα, Άρκανσας, Τζόρτζια, Μασαχουσέτη, Τενεσί και Βιρτζίνια).

Αντίθετα, ο Τεντ Κρουζ κατάφερε να κερδίσει στο «πλούσιο» σε εκλέκτορες Τέξας και την Οκλαχόμα, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο πέτυχε την παρθενική επικράτησή του, η οποία έλαβε χώρα στην Μινεσσότα.
Τέσσερεις Πολιτείες έχει κερδίσει ο Μπέρνι Σάντερς (Βερμόντ, Οκλαχόμα, Κολοράντο και Μινεσσότα).

Σε ό, τι αφορά στους Δημοκρατικούς, η πραγματική απώλεια για τον κ. Σάντερς είναι η ήττα στην Μασαχουσέτη, καθώς, με δεδομένη την απήχηση της κ. Κλίντον στις μειονότητες, δεν ήταν τόσο εύκολη η νίκη του στις άλλες έξι που έχασε.

Στην αντίπερα όχθη, οι δυο Πολιτείες που κέρδισε ο Τεντ Κρουζ θεωρείται ότι διατηρούν σε ρεαλιστικό βαθμό τις πιθανότητες να «γυρίσει» την κατάσταση, με δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει και συγκεντρώνει εσωκομματικά πυρά.

Παράλληλα όμως, η επικράτηση του Μάρκο Ρούμπιο στην Μινεσσότα είναι επίσης σημαντική, αφού πλέον παύει το επιχείρημα του Κρουζ ότι «είναι ο μόνος που έχει βάλει από κάτω τον Τραμπ».

Άλλωστε, εάν ο Ρούμπιο δεν κέρδιζε έστω μια Πολιτεία, θα ξεκινούσε μια γενικότερη πίεση προκειμένου να αποχωρήσει από την κούρσα και να «συμμαχήσει» με τον Κρουζ για να εξουδετερώσουν μαζί τον... εχθρό Τραμπ.