Log in
A+ A A-

Τραμπ: "Δεν έχω τίποτε μικρό πάνω μου"

Σε αντιπαράθεση η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεπέρασε – κατα γενική ομολογία – τα όρια, εξελίχθηκε η χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεμπουπλικανών.

Μάρκο Ρούμπιο και Τεντ Κρουζ ήρθαν σε συντονισμένη αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είχε πιο έντονα χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι από τα αουτσάιντερ της διαδικασίας ήταν παρών μόνο ο Τζον Κέισικ, ο οποίος ακολούθησε στον ίδιο ρυθμό.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι η έμμεση αναφορά του Τραμπ στο αντρικό του μόριο, όταν απάντησε με αφορμή «τα μικρά χέρια», τα οποία του πρόσαψε ο συνυποψήφιος του Μάρκο Ρούμπιο, με τον Τραμπ να διαβεβαιώνει ότι «τίποτα δεν είναι μικρό στην ανατομία του».

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας ήταν ότι, παρά το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του Τραμπ ακολούθησαν το δόγμα του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμερίσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και θα υποστηρίξουν τελικά όποιον λάβει το χρίσμα, τόνισαν ότι θα το πράξουν με μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση που ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος είναι τελικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.

Εν όψει των προκριματικών αναμετρήσεων στη Φλόριδα και στο Οχάιο στις 15 Μαρτίου, ο Τραμπ υπεραμύνθηκε των αλλαγών στις προεκλογικές του θέσεις, απαντώντας σε σχετικό βίντεο που του παρουσίασαν οι διοργανωτές της συζήτησης, για τα ζητήματα που αφορούν στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και στην υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.