Log in
A+ A A-

Ρεμπουπλικανοί: Νικητής (ξανά) ο Τραμπ

Την αίσθηση ότι πολύ δύσκολα θα χάσει το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου από τους Ρεμπουπλικανούς ενίσχυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικράτησε στις δυο βασικές εκλογικές διαδικασίες της Σούπερ Τρίτης 2.

Παρά τη νίκη του Κρουζ στο Άινταχο, το γεγονός ότι ο Τραμπ κέρδισε τόσο στο Μίσιγκαν όσο και στο Μισισσιπί, σε συνδυασμό μάλιστα με το περιεχόμενο και της συνέντευξης που παραχώρησε λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε ότι ο ιδιόρρυθμος επιχειρηματίας έχει το μομέντουμ αλλά και τις απαραίτητες αντοχές για να αντισταθεί στις επιθέσεις των εσωκομματικών αντιπάλων του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Τεντ Κρουζ - ο οποίος κέρδισε έστω μια μικρότερη μάχη - κατέδειξε πως έχει την δυνατότητα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Τραμπ μέχρι το πέρας της διαδικασίας.

Στην αντίπερα όχθη, οι δυο μεγάλοι χαμένοι της βραδιάς θεωρούνται ο Τζον Κέισικ και ο Μάρκο Ρούμπιο, που για μια ακόμη φορά είδαν τα ποσοστά τους να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, εκφράστηκαν εκτιμήσεις ότι ο Κέισικ ίσως αποχωρήσει άμεσα από την διαδικασία, ενώ ο Ρούμπιο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις προκειμένου να αποχωρήσει και να δηλώσει υποστήριξη στον Κρουζ.

Όλα αυτά, την στιγμή που μέχρι νωρίς τα ξημερώματα εκκρεμούσαν τα αποτελέσματα από την Χαβάη.