Log in
A+ A A-

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν τις οικογένειες αμερικανών υπηρετούντων από την Τουρκία

Με δύο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν με διαφορά μερικών λεπτών η μία από την άλλη, το αμερικανικό Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατάσσει τις οικογένειες των υπηρετούντων στην Τουρκία στρατιωτικών και διπλωματών, να εγκαταλείψουν την χώρα για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διέταξαν τις οικογένειες των αμερικανών αξιωματικών που υπηρετούν στα Αδανα, στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, και στις βάσεις της Σμύρνης και στη Μούγλας (νοτιοδυτική Τουρκία) να φύγουν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης Ευρώπης, που υπογράφεται από τον ίδιο τον υπουργό Αμύνης Ας Κάρτερ.

«Κατανοούμε ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα στις οικογένειες των στρατιωτικών μας αλλά πρέπει να τους κρατήσουμε ασφαλείς» αναφέρει ο Φίλιπ Μπρίντλαβ, διοικητής των δυνάμεων Ευρώπης, τονίζοντας πάντως ότι η απόφαση δεν σημαίνει μόνιμη αποχώρηση των οικογενειών από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε τουρκικό έδαφος.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών καλούνται τα μέλη των οικογενειών όσων κυβερνητικών αξιωματούχων υπηρετούν στην Τουρκία να εγκαταλείψουν τη χώρα. «Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για την ύπαρξη απειλών από τρομοκρατικές ομάδες σε όλη την Τουρκία και τους καλεί να αποφεύγουν τα ταξίδια στην νοτιοανατολική Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι δόθηκαν εντολές για εκκένωση στις οικογένειες των εργαζομένων στο αμερικανικό προξενείο των Αδάνων και όσων υπηρετούν στη Σμύρνη και τη Μούγλα.

thetoc.gr