Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον μοιραίο εκτροχιασμό

Ξεκίνησαν οι έρευνες των πραγματογνωμόνων για τον μοιραίο εκτροχιασμό του τρένου της Metro-North, η οποία κόστισε την ζωή σε τέσσερα άτομα και τον τραυματισμό σε άλλα 63, το πρωί της Κυριακής.

 

Ήδη, ομάδα ερευνητών από την ειδική ομάδα NTSB βρίσκονται από το απόγευμα στο Μπρονξ, στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό, ξεκινώντας την συλλογή στοιχείων που θα απαντήσουν στο ερώτημα για το πώς τα επτά βαγόνια του τρένου έφυγαν από τις ράγες, με τα προαναφερόμενα τραγικά αποτελέσματα.

Στο συγκεκριμένο σημείο όπου έγινε το περιστατικό, η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι 30 μίλια/ώρα.  Τον περασμένο Ιούλιο, είχε σημειωθεί ένα ανάλογο περιστατικό με ένα απορριμματοφόρο τρένο, που είχε σαν συνέπεια να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.  Μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία να συνδέουν τα δυο περιστατικά, ενώ άλλες πηγές θέλουν τον μηχανοδηγό να αναφέρει ξαφνική βλάβη στο σύστημα των φρένων την ώρα που άρχισε να χάνει τον έλεγχο της αμαξοστοιχίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι της ΜΤΑ είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, αφού τόσο οι οικογένειες των νεκρών όσο και οι επιζόντες, αναμένεται να προχωρήσουν σε αγωγές οι οποίες θα κοστίσουν πολύ ακριβά στην εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών της Νέας Υόρκης.