Log in
A+ A A-

Ρεμπουπλικανοί: Η ζωή με τον Ντόναλντ

Δεδομένη πλέον θα πρέπει να θεωρείται η ολοκληρωτική επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές των Ρεμπουπλικανών, μετά και την ξαφνική αποχώρηση του Τεντ Κρουζ, με πολιτικούς αναλυτές να τονίζουν ότι η συσπείρωση του κόμματος στο πρόσωπο του δισεκατομμυριούχου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Την ώρα που ο Τζον Κέισικ επιμένει να μην αποσύρεται από την διεκδίκηση του χρίσματος, άπαντες θεωρούν την εσωκομματική μάχη στους Ρεμπουπλικανούς τελειωμένη υπόθεση: Ο ιδιόρρυθμος Ντόναλντ Τραμπ, με τους φανατικούς φίλους και τους ορκισμένους εχθρούς, θα είναι ο επίσημος υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Απέναντί του θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, η Χίλαρυ Κλίντον, η οποία αποτελεί διαχρονικά "κόκκινο πανί" για το Ρεμπουπλικανικό κόμμα, που δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να την δει στα ηνία της χώρας, χάνοντας για τρίτη συνεχόμενη διαδικασία την προεδρική εκλογή.

Κατ' αυτον τον τρόπο, το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον οι πολέμιοι του Τραμπ θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα και θα συσπειρωθούν στο πρόσωπό του, με σκοπό, πλέον, να αποτρέψουν την εκλογή της μισητής Χίλαρυ στο "τιμόνι" της χώρας.

"Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε για να νικηθεί η Κλίντον.  #NeverClinton", δηλώνει το στέλεχος του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος Reince Priebus, την ώρα που το "πρωτοπαλίκαρο" του Τζεμπ Μπους και εμπνευστής της καμπάνιας #NeverTrump, Τιμ Μίλερ, επιμένει να λέει όχι στον Τραμπ.

Όπως τονίζεται, ένα από τα ερωτήματα - "κλειδί" είναι κατά πόσον τελικά ο Τεντ Κρουζ θα υποστηρίξει επίσημα την υποψηφιότητα Τραμπ.  Παράλληλα, μείζονος σημασίας θεωρείται και το πρόσωπο που θα προτείνει ο Τραμπ για υποψήφιο αντιπρόεδρο.  Για αυτό το θέμα, οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία τόνισαν ότι δεν έχει γίνει κάποια επιλογή, αλλά ξεκαθάρισαν ότι θα πρόκειται για πρόσωπο με εμπειρία στην αμερικανική πολιτική.