Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πρωταθλήτρια στις καθυστερήσεις πτήσεων

Την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό στα τρία βασικά αεροδρόμια της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης (Κένεντυ, ΛαΓκουάρντια και Νιούαρκ) επισημαίνουν εκπρόσωποι φορέων, εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών στις καθυστερήσεις πτήσεων την τελευταία τετραετία.

Ειδικότερα, πρώτο στις καθυστερήσεις έρχεται το αεροδρόμιο του Νιούαρκ, το οποίο βρίσκεται στην 29η - και τελευταία - θέση σε παναμερικανικό επίπεδο στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού μόλις το 68% των πτήσεων αναχωρεί στην ώρα του. Όχι πολύ καλύτερα τα πράγματα για το εσωτερικών πτήσεων ΛαΓκουάρντια (23ο) και το Κένεντυ (22ο) στα οποία επίσης τα αεροπλάνα αναχωρούν με καθυστέρηση.

Όπως τονίζεται, ένα μεγάλο ποσοστό των καθυστερήσεων οφείλεται στο ξεπερασμένο σύστημα ελέγχων εναέριας κυκλοφορίας, με τα εν λόγω ραντάρ να προέρχονται από την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Την ίδια στιγμή, το Κογκρέσσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει την χρηματοδότηση για το νέο σύστημα με ονομασία "Next Gen", το οποίο θα αλλάξει άρδην τους κανόνες και θα κάνει τον έλεγχο των πτήσεων στη Νέα Υόρκη σαφώς ευκολότερο και... συμβατό με την σημερινή εποχή.

Να αναφερθεί ότι στον παραπάνω υπολογισμό των καθυστερημένων πτήσεων δεν συνυπολογίζονται οι περιπτώσεις που οφείλονται σε επιβάτες (π.χ. επιπλέον έλεγχοι ασφαλείας) αλλά καθαρά στο σύστημα ελέγχου.