Log in
A+ A A-

CNN: Ο Τραμπ πέρασε μπροστά

Προβάδισμα στον Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο καταδεικνύει η δημοσκόπηση που ανακοίνωσε την Δευτέρα το πρωί το CNN, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη της κούρσας για τον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, σε αναμέτρηση μεταξύ των δυο, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% έναντι 45% της Χίλαρυ Κλίντον.  Στην αντίπερα όχθη, όταν το ερώτημα περιλαμβάνει και τους άλλους δυο υποψηφίους (Στέιν, Τζόνσον), ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα 5 μονάδων, με 44 έναντι 39% που καταγράφει η κ. Κλίντον, ενώ Τζόνσον και Στέιν κινούνται στο 9 και 4% αντίστοιχα.

Η έρευνα διενεργήθηκε στο χρονικό διάστημα από 22 έως και 24 Ιουλίου, στον απόηχο δηλαδή του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεμπουπλικανών, με τα νούμερα να δείχνουν ότι ο Τραμπ κέρδισε "πόντους" με την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Παράλληλα, πρόκειται για την πρώτη φορά από το 2000 που υπάρχει ανάλογη άνοδος υποψηφίου στις δημοσκοπήσεις μετά το πέρας του Εθνικού Συνεδρίου του κόμματός του.  Στις εν λόγω εκλογές, βέβαια, τόσο ο Αλ Γκορ όσο και ο Τζορτζ Μπους ο Νεότερος εκτοξεύτηκαν πάνω από 8 μονάδες έκαστος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μια "κλειστή" διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας επικυρώθηκε από τα δικαστήρια.