Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Βαρύς χειμώνας προ των πυλών

Περισσότερες χιονοπτώσεις σε σχέση με πέρυσι, οι οποίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τα λεγόμενα "φυσιολογικά όρια", ενδέχεται να βιώσει φέτος η πόλη της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον χειμώνα 2016 - 2017.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς, το φαινόμενο "Ελ Νίνιο" και οι συνέπειές του είχε ως αποτέλεσμα να αμβλυνθούν σε μεγάλο βαθμό τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Βορειοανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Μάλιστα, τόσο ο Δεκέμβριος όσο και ο Φεβρουάριος συγκαταλέχθηκαν στους θερμότερους της σύγχρονης Ιστορίας, με μια μόνο ισχυρή χιονοθύελλα να γίνεται αισθητή στην περιοχή, έστω κι αν ανάγκασε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη, η Ουάσιγκτον και η Βαλτιμόρη να θυμίσουν... "φαντάσματα" για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Πλέον, με ένα άλλο φαινόμενο, που ονομάζεται "Λα Νίνια", η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει άρδην για τον χειμώνα 2016-2017.  Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις του μετεωρολόγου κ. Πάστελοκ, το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει αυξημένη χιονόπτωση, ιδίως στη νότια πλευρά της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που δεν έζησε κάτι αντίστοιχο τον προηγούμενο χειμώνα.

"Περιοχές όπως η νότια πλευρά της Πολιτείας Νέας Υόρκης, όπως επίσης και η Βορειοανατολική Πενσυλβάνια, οι οποίες πέρυσι δεν είχαν αρκετές χιονοπτώσεις, ενδεχομένως φέτος να έχουν άνω του μέσου όρου", εκτίμησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θεωρείται ότι το πέρασμα από το Ελ Νίνιο στη Λα Νίνια μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη συχνότητα θεομηνιών και έντονων καιρικών φαινομένων.