Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Κάνουν αγωγή εκατομμυρίων στο κράτος γιατί ο καθηγητής βίασε την κόρη τους

Αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί η οικογένεια μιας έφηβης από το Μπρονξ, η οποία έπεσε θύμα βιασμό από τον καθηγητή της Μουσικής, στο δημόσιο σχολείο όπου φοιτούσε.

Ο λόγος για τον Brian Kearins, 34 ετών, καθηγητή του Herbert H. Lehman High School, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο για τον βιασμό μιας 15χρονης μαθήτριας.  Οι κατηγορίες στοιχειοθετήθηκαν όταν η αδερφή του θύματος άνοιξε την ηλεκτρονική αλληλογραφία της 15χρονης με τον καθηγητή και διάβασε λεπτομέρειες οι οποίες της προκάλεσαν αποτροπιασμό.

Η είδηση είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, αφού ο Kearins εργαζόταν στο σχολείο για δέκα ολόκληρα χρόνια, χωρίς να έχει δώσει κάποιο δικαίωμα για την συμπεριφορά του.  Εξάλλου, ήταν παντρεμένος με δυο παιδιά, έχοντας σχηματίσει το προφίλ του σωστού οικογενειάρχη και ευσυνείδητου εκπαιδευτικού.

Το σχολείο τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, παρόλα αυτά όμως, μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την οριστική αποπομπή του, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει κανονικά τον μισθό του, που του επιφέρει ετήσιες απολαβές κοντά στα 70.000 δολάρια τον χρόνο.