Log in
A+ A A-

Δημοσκόπηση CNN: Ανατροπή δεδομένων - Προηγείται ο Τραμπ

Στην κόψη του ξυραφιού κινείται η προεκλογική μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ, δυο μήνες πριν από την κάλπη. Παρά το εντυπωσιακό προβάδισμα της Χίλαρυ Κλίντον στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ο Τραμπ περνάει και πάλι μπροστά, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του CNN, και όλα δείχνουν ότι το σκηνικό δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρο.

Η εν λόγω έρευνα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου. Βάσει αυτής, σε εθνικό επίπεδο, ο Τραμπ προηγείται σε εκλογή των τεσσάρων (σ.σ. με τους Τζόνσον και Στάιν στο ερώτημα) με 45% έναντι 43% της κ. Κλίντον, την ώρα που ο Γκάρυ Τζόνσον λαμβάνει 7% και ο Τζον Στάιν με 2%.

Παρόλα αυτά, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών εξακολουθεί να έχει συντριπτικά με το μέρος της την "ψυχολογία της μάζας", καθώς έχει συντριπτικό ποσοστό στην παράσταση νίκης, με 59% έναντι 34% του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, ο ιδιόρρυθμος επιχειρηματίας φαίνεται πως παρουσιάζει μεγάλη διεισδυτικότητα στο γυναικείο κοινό, αφού μπορεί οι ελεύθερες γυναίκες να στηρίζουν Χίλαρυ (73% - 20%) αλλά οι παντρεμένες δείχνουν μια ξεκάθαρη προτίμηση στον Τραμπ (36% - 53%), σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση.  Επίσης, προβληματίζει έντονα το υψηλό ποσοστό του Τραμπ στους λεγόμενους "ανεξάρτητους" ψηφοφόρους (49% έναντι 29% της Κλίντον), ενώ έχει περισσότερους "ενθουσιώδεις" ψηφοφόρους σε σχέση με την αντίπαλό του (58% έναντι 46%).  Το τελευταίο στοιχείο θεωρείται ότι δικαιώνει όλους όσοι επισημαίνουν κατά καιρούς ότι η κ. Κλίντον έχει πολλούς υποστηρικτές που θα την ψηφίσουν με "κρύα καρδιά", μόνο και μόνο για να φράξουν τον δρόμο του Τραμπ προς τον Λευκό Οίκο.

Να αναφερθεί ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ των δυο υποψηφίων, οι οποίες αναμένεται να παίξουν τον δικό τους ρόλο στην διαμόρφωση των ποσοστών τις προσεχείς (κρίσιμες) εβδομάδες.