Log in
A+ A A-

Η Κλίντον "φαβορί" για τα ντιμπέιτ

Από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές αναμετρήσεις της σύγχρονης Ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένονται αυτές ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και την Χίλαρυ Κλίντον, που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες.  

Σύμφωνα με το CNN, παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται "θεαματικός" και πυροδοτεί το ενδιαφέρον ακόμη και των "απολιτίκ" τηλεθεατών, η Χίλαρυ Κλίντον είναι αυτή που θεωρείται φαβορί για να κερδίσει τις εντυπώσεις, βάσει πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Ειδικότερα, το 53% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Κλίντον θα παρουσιάσει επικοινωνιακό πλεονέκτημα, ενώ ένα 43% πιστεύει ότι κερδισμένος θα βγει ο ιδιόρρυθμος μεγιστάνας.  Παράλληλα, "τυφλή" εμπιστοσύνη στην Κλίντον έχουν οι υποστηρικτές της, το 91% εξ αυτών πιστεύει ότι επωφεληθεί από το ντιμπέιτ.  Αντίθετα, κάπως πιο "ανήσυχοι" εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του Τραμπ (78% στην δική του επικράτηση), καθώς υπάρχει ένα 18% που "βλέπει" καλύτερη παρουσία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

Πάντως, με εξαίρεση τον Τζορτζ Μπους το Νεότερο το 2004, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τα καλύτερα ποσοστά από κάθε άλλο Ρεμπουπλικανό υποψήφιο σε ό,τι αφορά στην προσδοκώμενη επίδοσή του στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις.