Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έκρηξη παραμονές της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Στους 29 ανέρχονται οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου στο Νοτιοανατολικό Μανχάτταν, στην περιοχή του Τσέλσι, με τις Αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, χωρίς να υπάρχει κάποια επιβεβαίωση.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για μια "εκ προθέσεως πράξη", ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπάρχουν ακόμη αδιάσειστα στοιχεία που να καταδεικνύουν τρομοκρατικό χτύπημα.

Βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, από τους 29 τραυματίες οι 24 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.  Παρόλα αυτά, ουδείς εξ αυτών δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για την ζωή του.

Λίγες ώρες μετά την έκρηξη, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του NYPD επιβεβαίωσαν ότι αποκλείεται η πιθανότητα διαρροής φυσικού αερίου, κάτι που σημαίνει ότι το περιστατικό προκλήθηκε από άλλα αίτια.  Όπως έγινε γνωστό, το συμβάν προκλήθηκε από την έκρηξη μηχανισμού σε κάδο.  Μάλιστα, όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζουν και σε ενδεχόμενο δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Παρά το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων ασφαλείας ενόψει της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης συνέστησε "ψυχραιμία", τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης δεν θα πρέπει να καταβληθούν από πανικό.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, για το συμβάν ενημερώνεται συνεχώς και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Να αναφερθεί ότι η περιοχή του Τσέλσυ θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς στις τάξεις της LGBTQ κοινότητας.