Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Νέα συστήματα ασφαλείας στο μετρό

Στην εγκατάσταση νέων τεχνικών μέσων στις ράγες και τους σταθμούς του μετρό προσανατολίζεται η ΜΤΑ, προκειμένου να μειώσει στο ελάχιστο τους θανάτους στις γραμμές, είτε πρόκειται για ατυχήματα, είτε για αυτοκτονίες.

Τα νέα συστήματα, για τα οποία δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση, θα έχουν την δυνατότητα να προειδοποιούν τους μηχανοδηγούς προκειμένου, στο μέτρο του δυνατού, να πατήσουν εγκαιρα φρένο και να μην πατήσουν αυτόν ο οποίος, για οποιουσδήποτε λόγους, βρίσκεται πεσμένος στις ράγες.

Το πρώτο σύστημα που θα δοκιμαστεί σύντομα βασίζεται στις ακτίνες λέηζερ, ενώ το δεύτερο στην λειτουργία κλειστού κυκλώματος θερμικών καμερών, που θα καταγράφει οποιαδήποτε ανάλογη δραστηριότητα.

Οι θάνατοι στις γραμμές του τρένου αυξήθηκαν το 2012, ενώ και οι σχετικοί αριθμοί του 2013 είναι ανησυχητικοί.  Εκτός όμως από τις αυτοκτονίες και τις δολοφονικές επιθέσεις, ένα στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά είναι πως υπάρχουν ακόμη επιβάτες οι οποίοι δεν τηρούν τα αυτονόητα μέτρα ασφαλείας, παραβιάζοντας την καθορισμένη απόσταση από τα διερχόμενα τρένα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να τραυματίζονται σοβαρά ή θανάσιμα λόγω απροσεξίας.