Log in
A+ A A-

Επίσκεψη Ομπάμα: Τι αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσεγγίζουν τα Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την τελευταία διεθνή περιοδεία του Μπαράκ Ομπάμα, όπως χαρακτηρίζεται τουλάχιστον το ταξίδι σε Ελλάδα, Γερμανία και Περού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αμερικανικού Τύπου, η απρόσμενη, για πολλούς, εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάζει το επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου να επανασχεδιάσει το ύφος των ομιλιών αλλά και τον χαρακτήρα της περιοδείας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, ο κ. Ομπάμα θα κληθεί να εξηγήσει στην διεθνή κοινότητα «τι σημαίνει η εκλογή Τραμπ» και σε ποια σημεία ενδέχεται να επηρεαστεί η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αλλά και υφιστάμενες διεθνείς συμφωνίες.

Ο κ. Ομπάμα αναχωρεί για την Ελλάδα την Δευτέρα και την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον Πρωθυπουργό , Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν της οποίας θα γίνουν οι δηλώσεις στα ΜΜΕ. Το βράδυ, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, ο κ. Ομπάμα θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με επίκεντρο της Αρχές της Δημοκρατίας, την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό αλλά και το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα έχει 770 άτομα προσωπική ασφάλεια, όπως επίσης και μια συνοδευτική αυτοκινητοπομπή 440 οχημάτων.