Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σκάνδαλο με χρήμα, ιερόδουλες και ναρκωτικά στο συνταξιοδοτικό ταμείο

Ιερόδουλες, ναρκωτικά και πολυτελή δώρα περιλαμβάνονται στην υπόθεση διαφθοράς που συγκλονίζει την Πολιτεία Νέας Υόρκης, αφού βασικός εμπλεκόμενος είναι ένας εκ των διαχειριστών του συνταξιοδοτικού ταμείου, με την διαφαινόμενη συνέργεια δυο χρηματιστών.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Νάβνουρ Κανγκ φέρεται να επέδυνσε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία προέρχονταν από τα αποθεματικά του σε επενδύσεις που ανέλαβαν δύο χρηματιστές, ο Γκρεγκ Σόνχορν και η Ντέμπορα Κέλεϊ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αναφέρει πως, αντί άμεσων οικονομικών ανταλλαγμάτων, οι δυο χρηματιστές προσέφεραν στο διευθυντικό στέλεχος του συνταξιοδοτικού ταμείου άλλα... κομφόρ, όπως διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και γεύματα σε εστιατόρια αξίας 50.000 δολαρίων, διακοπές σε χιονοδρομικό κέντρο σκι, υπηρεσίες ιερόδουλων, εισιτήρια για την συναυλία του Πολ Μακάρτνεϊ αλλά και ένα ρολόι αξίας 17500 δολαρίων.

Το συνταξιοδοτικό ταμείο της πολιτείας της Νέας Υόρκης διαχειρίζεται ποσά ύψους 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Νάβνουρ Κανγκ είχε αναλάβει την επένδυση ενός ποσού άνω των 53 δισεκατομμυρίων σε ομόλογα και τοποθετήσεις με σταθερή αποδοχή.