Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
Log in
A+ A A-

Κυβερνητική παρέμβαση για το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" στο Target

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ειδικές μυστικές υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν αναλάβει την διερεύνηση της απίστευτης παραβίασης του συστήματος επεξεργασίας τραπεζικών καρτών, το οποίο σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα πολυκαταστήματα Target.

Η Διεύθυνση της γνωστής αλυσίδας, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως όσοι καταναλωτές έκαναν αγορές χρησιμοποιώντας πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες κατά το χρονικό διάστημα 27 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου, έπεσαν θύματα χάκερς, που είχαν εισβάλει στο λογισμικό του καταστήματος.  Κατ' αυτόν τον τρόπο, διέρρευσαν τα στοιχεία περισσότερων από 40 εκατομμύρια καταναλωτών σε ολόκληρη την Αμερική.

Δεκάδες καταναλωτές έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ η εταιρεία, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, έχει προσφέρει σε όλους ένα δωρεάν σύστημα παρακολούθησης της δραστηριότητας των καρτών τους.  Το μεγάλο ερώτημα είναι κάτα πόσον δημιουργήθηκε μια τέτοια "τρύπα" στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών αγορών και, μάλιστα, σε χρονικό διάστημα που αγγίζει τις 20 ημέρες.