Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Τελευταία ημέρα των Χριστουγεννιάτικων αγορών

Κορυφώνεται η κίνηση στα μεγάλα καταστήματα της Νέας Υόρκης, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα των εορταστικών χριστουγεννιάτικων αγορών.

Οι μεγάλες αλυσίδες υπολογίζουν πως σήμερα μπορούν να επιτύχουν μεγάλη αύξηση των πωλήσεων, καθώς, κατά παράδοση, θα προσεγγίσουν τους πιο αδύναμους οικονομικά καταναλωτές, οι οποίοι περίμεναν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Η φετινή εορταστική περίοδος αγορών, που διήρκεσε τρεις μήνες, εμφανίζεται μέχρι στιγμής οριακά πεσμένη σε σχέση με την περασμένη χρονιά.  Είναι χαρακτηριστικό πως, παρά τα εντυπωσιακά νούμερα που καταγράφηκαν την πρώτη εβδομάδα, το καταναλωτικό ενδιαφέρον σταδιακά καταλάγιασε, δείγμα των δύσκολων οικονομικά καιρών που διανύει η αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ShopperTrack, την περασμένη εβδομάδα ο συνολικός τζίρος στις κυριότερες εμπορικές περιοχές της Αμερικής έφτασε τα 42,7 δισεκατομμύρια δολάρια, υποχωρώντας κατά 3,1% σε σχέση με την περσινή χρονιά.  Σε αυτόν τον υπολογισμό, δεν συμπεριλαμβάνεται ο τζίρος των online αγορών, που παραμένει άγνωστος.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν μετά τα ψώνια της παραμονής των Χριστουγέννων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.