Log in
A+ A A-

Ο Τραμπ απέλυσε τον Διευθυντή του FBI

Την πόρτα της εξόδου από την Διεύθυνση του FBI έδειξε στον Τζέιμς Κόμεϊ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αποτέλεσμα η ομοσπονδιακή αστυνομική Αρχή της χώρας να μένει "ακέφαλη" και να αναζητά το νέο επικεφαλής.

Στην επιστολή του προς τον Κόμεϊ, ο Τραμπ επικαλείται εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας πως η αντικατάστασή του είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης του κοινού προς το Σώμα.  

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, αφορμή αποτέλεσε η αμφιλεγόμενη ένορκη κατάθεση του Κόμεϊ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνωρίζει στον Κόμεϊ το γεγονός ότι τον διαβεβαίωσε επανειλημμένως ότι δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Ο Τζέιμς Κόμεϊ διορίστηκε Διευθυντής του FBI από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, το 2013, έχοντας στο βιογραφικό του μια πολυετή δραστηριότητα στα σώματα Ασφαλείας.  Παρόλα αυτά, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης.