Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έρχεται το... τηλε-παρκόμετρο

Προσφορές από εταιρείες για... τηλε-παρκόμετρο δέχεται ο Δήμος Νέας Υόρκης, προκειμένου να εγκαταστήσει ένα πρωτοποριακό σύστημα στα 14.000 σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλη την πόλη.

Όπως έγινε γνωστό, οι οδηγοί που θέλουν να ανανεώσουν τον χρόνο στάθμευσης του αυτοκινήτου τους στα ελεγχόμενα σημεία θα μπορούν να πληρώσουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.  Στην πραγματικότητα, θα πρόκειται για μια νέα εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα smartphones, με αποτέλεσμα να μην χρειάζετε να επιστρέψει κάποιος στο αυτοκίνητό του, να πληρώσει εκ νέου και να βγάλει νέο χαρτάκι.

Ένα ανάλογο σύστημα εφαρμόστηκε πιλοτικά στην Arthur Avenue του Bronx και έγινε ιδιαίτερα ιδιαίτερα δημοφιλές, με αποτέλεσμα να έχει ήδη ληφθεί η απόφαση προκειμένου να επεκταθεί σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

Πλέον, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και οι ανάδοχες εταιρείες αναμένεται να καταθέσουν προσφορές.  Θεωρείται δεδομένο ότι το μέτρο, εφόσον λειτουργήσει άρτια στη Νέα Υόρκη, θα εισαχθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις του κόσμου.