Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Μπιλ Κλίντον στην ορκομωσία του Μπιλ Ντε Μπλάσιο;

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, θα είναι ο επικεφαλής της τελετής ορκομωσίας του νέου Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, η οποία και θα πραγματοποιηθεί, όπως είναι καθιερωμένο, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

 

Ο Μπιλ Κλίντον θα ορκίσει τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο στα σκαλιά του Δημαρχείου, χρησιμοποιώντας μια Βίβλο η οποία, κάποτε, άνηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και, παλαιότερα, Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Franklin Delano Roosevelt.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει πολύ στενές σχέσεις με το ζεύγος Κλίντον, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.  Άλλωστε, παλαιότερα, ο κ. Ντε Μπλάσιο είχε θητεύσει σε κορυφαία θέση στο Ίδρυμα Κλίντον, ενώ υπήρξε ο επικεφαλής της καμπάνιας της Χίλαρυ Κλίντον, την περίοδο της υποψηφιότητάς της για την θέση της Γερουσιαστού.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ντε Μπλάσιο πλέκει το εγκώμιο του Μπιλ και της Χίλαρυ Κλίντον, ενώ τονίζει ότι η ορκομωσία του ως νέου Δημάρχου είναι μια πολύ σημαντική στιγμή όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά για κάθε Νεοϋορκέζο.