Log in
A+ A A-

"Ναυαγεί" και η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση των Ρεμπουπλικανών

Αποσύρεται, όπως όλα δείχνουν, η περιβόητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση "Γκράχαμ - Κασσίντυ", καθώς ήδη τέσσερεις Ρεμπουπλικανοί Γερουσιαστές δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν, καθιστώντας αδύνατη την έγκρισή του.

 

Η τελευταία δημόσια απόρριψη επήλθε από την Γερουσιαστή Σούζαν Κόλινς, η οποία ήρθε να προστεθεί στους Ραντ Πολ, Τζον Μακέιν και Τεντ Κρουζ, που επίσης είχαν δηλώσει ότι δεν ψηφίζουν, με τον τελευταίο να αφήνει ανοικτό παράθυρο να αλλάξει γνώμη εάν γίνονταν κάποιες τροποποιήσεις.

Πάντως, την διαφαινόμενη νέα αποτυχία φαίνεται πως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.  Μάλιστα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, υπενθύμισε πως δεν υπάρχει "κανένα περιθώριο" απωλειών την στιγμή που τουλάχιστον δυο Ρεμπουπλικανοί είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν "όχι".  Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι οι απώλειες αυτές έφτασαν τις τέσσερεις.

Παράλληλα, ο κ. Τραμπ, με δημοσίευση στο Twitter, άφησε νέες αιχμές για την στάση του Μακέιν, υπενθυμίζοντας ότι παλαιότερα μιλούσε συνεχώς εναντίον του Obamacare, αλλά σήμερα τα έργα του είναι εντελώς διαφορετικά.

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι, και με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου θα περάσει χωρίς αποτέλεσμα, οι Ρεμπουπλικανοί σκέφτονται να επανέλθουν, εντάσσοντας τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα εντός του προϋπολογισμού του 2018 και, συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.