Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Αλαμπάμα: Ο Μουρ αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Αποφασισμένος να καθυστερήσει την επικύρωση της εκλογικής ήττας του στις έκτακτες εκλογές της Αλαμπάμα δηλώνει ο Ρεμπουπλικανός Ρόι Μουρ, ο οποίος κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία στον Γενικό Γραμματέα της Πολιτείας, ζητώντας να διερευνηθούν οι συνθήκες της διαδικασίας πριν επισημοποιηθούν τα αποτελέσματα.

 

Ειδικότερα, το επιτελείο του Μουρ ζητά έρευνα για πιθανή "εκλογική απάτη", η οποία "μετέβαλε το αποτέλεσμα της διαδικασίας".  Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά ανάμεσα στον Ρόι Μουρ και το, νικητή, Δημοκρατικό Νταγκ Τζόουνς ήταν 21.000 ψήφοι, στην πρώτη νίκη Δημοκρατικού στην Πολιτεία μετά από δυο δεκαετίες.

"Δεν είναι θέμα Δημοκρατικού ή Ρεμπουπλικανού, αλλά ένα ζήτημα ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας που θα πρέπει να απασχολεί τους πάντες.  Ζητούμε την καθυστέρηση της επικύρωσης μέχρι να υπάρξει εκτενής έρευνα για αυτό που τρεις ανεξάρτητοι εκλογικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι συνέβη: Εκλογική απάτη ικανή να επηρεάσει το αποτέλεσμα", δήλωσε ο Μουρ.

Σύμφωνα με την πλευρά του Μουρ, οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι αποδεικνύεται στατιστικά και μαθηματικά πως υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι τυχόν παρασπονδίες σε μόλις 20 εκλογικά τμήματα θα μπορούσε να αλλοιώσει τα τελικά ποσοστά.  

Επιπλέον, ο Μουρ αναφέρει στην ένστασή του ότι έχει περάσει επιτυχώς το τεστ αλήθειας στο σεξουαλικό σκάνδαλο που τον στιγμάτισε, για το οποίο υποστηρίζει την αθωότητά του και ότι η εκτενής αναφορά του από τα ΜΜΕ του στέρησε έναν μεγάλο αριθμό ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε σημειώσει άνετη νίκη στην Αλαμπάμα, με διαφορά 28 ποσοστιαίων μονάδων από την Χίλαρυ Κλίντον, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο νωρίτερα.