Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: "Τσουχτερό κρύο - Μείνετε σπίτι ή ντυθείτε καλά"

Τους -11 βαθμούς Κελσίου, με αίσθηση, σε ορισμένες περιοχές, ακόμη και το -21, έφτασε η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, με την τελευταία εβδομάδα του 2017 να αποτελεί και την πιο ψυχρή ολόκληρης της χρονιάς.

 

Τα ΜΜΕ της πόλης έκαναν λόγο για "επικίνδυνο κρύο", εξαιτίας και των ψυχρών ανέμων, με την υποσημείωση ότι όσοι έχουν σχεδιάσει κάποια εξωτερική δραστηριότητα που δεν είναι επείγουσα, θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν.

"Παροτρύνουμε όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους για όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν αυτήν την εβδομάδα, καθώς το κρύο συνεχίζεται.  Ρίξτε μια ματιά στους γείτονές σας και όσοι έχετε κατοικίδια να τα πάρετε μέσα στο σπίτι", ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο. 

Αργά το απόγευμα, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία και την Παρασκευή.  Αντίθετα, το Σάββατο θα υπάρξει μια σταδιακή άνοδος, με τον υδράργυρο να πέφτει εκ νέου όμως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι Αρχές προειδοποιούν τους "θαρραλέους" που θα κυκλοφορήσουν πεζοί στη Νέα Υόρκη να έχουν καλυμμένο το δέρμα τους με σκούφο, κασκόλ και γάντια.  Επιπλέον, προειδοποιούν ότι η έκθεση στο κρύο ενδέχεται να προκαλέσει υποθερμία, με όσους υποφέρουν από καρδιοπνευμονικές παθήσεις να βρίσκονται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου.

Πάντως, η Νέα Υόρκη φαίνεται πως γλιτώνει την μεγάλη χιονόπτωση που είχε προβλεφθεί για το τελευταίο Σάββατο του 2017, αφού, ακόμη κι αν πέσει χιόνι, θα είναι χαμηλού ύψους.