Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Πολλαπλή ισόβια κάθειρξη στον βομβιστή του Τσέλσι

Σε πολλαπλή ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο Τσέλσι, η οποία είχε κοστίσει τον σοβαρό τραυματισμό 30 ανθρώπων, ενώ από συγκυρίες δεν επέφερε απώλειες.

 

Ο λόγος για τον 30χρονο Αχμάν Καντ Ραχίμι, γεννημένο στο Αφγανιστάν αλλά μεγαλωμένο στη Νέα Υόρκη από τα 7 χρόνια του.  Ο Ραχίμι είχε ενεργοποιήσει βομβιστικούς μηχνισμούς στην περιοχή, σκορπώντας τον τρόμο αλλά και οδηγώντας την Αστυνομία σε ένα ανθρωποκυνηγητό 48 ωρών για τον εντοπισμό του.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο συνήγορός του, όσο και ο ίδιος, επιχείρησαν να αποσπάσουν την εύνοια του Δικαστηρίου για να κερδίσουν ελαφρυντικά, ο Δικαστής ήταν απόλυτος, επιβάλοντας μια ακόμη πιο βαριά ποινή σε σχέση με την απλή ισόβια κάθειρξη, που θεωρείτο η πιθανότερη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης τόνιζε ότι η ενδεδειγμένη ποινή ήταν η 15ετής φυλάκιση, ενώ ο δράστης ισχυρίστηκε ότι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και η συμπεριφορά του οφείλεται εν μέρει στα βιώματά του.

Πάντως, επισημάνθηκε πως ο Ραχίμι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά, αντίθετα, προσπαθεί να προσηλυτίσει συγκρατούμενούς του στον τζιχαντισμό.