Log in
A+ A A-

Harvard: Πονοκέφαλος το... "c(l)opy - paste"

Σε... πονοκέφαλο εξελίσσεται για την Διοίκηση του Harvard η έφεση των φοιτητών στην αντιγραφή, όπως προκύπτει από έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση αφορά στους πρωτοετείς φοιτητές και διενεργήθηκε από την σχολική εφημερίδα του Ivy League Institution.  Το ερωτηματολόγιο απευθύνθηκε σε 1300 φοιτητές, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον επιρρεπείς είναι στην... "απάτη" κάθε είδους κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι απαντήσεις των φοιτητών και τα σχετικά ποσοστα χαρακτηρίστηκαν τουλάχιστον ανησυχητικά.  Όλα αυτά καθώς το 42% παραδέχεται ότι έχει παραβεί τους κανόνες στην εκπόνηση εργασιών στο σπίτι, ενώ ένα 17% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί "πλάγιες" μεθόδους στην υλοποίηση της φοιτητικής του εργασίας.  Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα αγόρια αποδεικνύονται πιο επιρρεπή στις "πονηριές" σε σχέση με τα κορίτσια.

Η δημοσκόπηση ελήφθη ως "καμπανάκι κινδύνου", αφού έρχεται έναν μόλις χρόνο μετά από ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε την αξιοπιστία του Πανεπιστημίου.  Τότε, είχε αποκαλυφθεί μαζική αντιγραφή κατά την διάρκεια των εξετάσεων, όπου φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι αντάλλαξαν γραπτά και αντέγραψαν τις απαντήσεις.  Ως αποτέλεσμα, 70 άτομα διεγράφησαν από το Πανεπιστήμιο, για να κινηθούν νομικά στην συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι απλώς... συνεργάστηκαν.

Σε ό,τι αφορά στους πρωτοετείς, ένας στους δέκα δηλώνει πως θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και την αντιγραφή, απάντηση που καταδεικνύει ότι τα μέτρα επιτήρησης θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα.