Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ξεκινάει προσπάθεια για επίσκεψη του Πάπα

Την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Νέα Υόρκη, θα επιδιώξουν από κοινού ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, και ο Καρδινάλιος, Τίμοθυ Ντόλαν, όπως έγινε γνωστό μετά την μεταξύ τους συνάντηση. 

 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δυο ανδρών από την ημέρα που ο κ. Ντε Μπλάσιο ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Παράλληλα, οι δυο άνδρες συζήτησαν για θέματα τα οποία θεωρούν ότι απασχολούν κυρίως τους κατοίκους της Νέας Υόρκης.  Μάλιστα, ο κ. Ντε Μπλάσιο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι βρήκαν πολλά κοινά σημεία μεταξύ τους, όταν η συζήτηση έφτασε στην οικονομική ανισότητα και την μάχη κατά της φτώχειας.

Μετά το πέρας της συνομιλίας τους, αμφότεροι εξέφρασαν τον αλληλοσεβασμό τους, ενώ ο Καρδινάλιος στάθηκε στην βαθιά Καθολική παράδοση της οικογένειας του Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο οποίος προέρχεται από την Ιταλία.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ντε Μπλάσιο, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν χρησιμοποίησε στην καμπάνια του Καθολικούς Ιερείς, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την δυσαρέσκεια του Καρδινάλιου.