Log in
A+ A A-

Ο Τραμπ επέλεξε τον Μπρετ Κάβανο ως υποψήφιο Ανώτατο Δικαστή

Ο Μπρέτ Κάβανο είναι ο εκλεκτός υποψήφιος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την θέση του Ανώτατου Δικαστή, μετά την επίσημη ανακοίνωση που επήλθε το βράδυ της Δευτέρας.

 

"Δεν υπάρχει κανείς στην Αμερική πιο κατάλληλος για αυτή τη θέση και κανείς άλλος που να το αξίζει περισσότερο", δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον των τηλεοπτικών δεκτών.

Οι τέσσερις φιναλίστ - ο Kavanaugh και οι συνάδελφοι δικαστές Amy Coney Barrett, Thomas Hardiman και Raymond Kethledge -  προέρχονταν από μια λίστα 25 ονομάτων που προτάθηκαν από συντηρητικές ομάδες.

Ο Κάβανο διορίστηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον επί θητείας του Τζορτζ Μπους του Νεότερου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τον είχε εμπιστευθεί για την θέση του δικηγόρου στον Λευκό Οίκο.

Πάντως, παρότι ανήκει στον συντηρητικό χώρο και χαίρει της εν γένει εκτίμησης στο Ρεμπουπλικανικό Κόμμα, υπάρχουν κύκλοι που αμφισβητούν την ιδεολογική κατεύθυνσή του, προσάπτοντάς στον Κάβανο ότι η εισήγησή του στην υπόθεση του προστίμου για μη αγορά ασφαλιστικού προγράμματος ήταν ουσιαστικά θετική για την διατήρησή του, δικαιώνοντας την βασική αυτή διάταξη του Obamacare, που αποτελεί, διαχρονικά, "κόκκινο πανί" για τους Ρεμπουπλικανούς.