Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πολιτειακός Βουλευτής κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλάκιση για δωροδοκία!

Αντιμέτωπος ακόμη και με είκοσι χρόνια φυλάκιση ενδέχεται να έρθει ένας Πολιτειακός Βουλευτής της Νέας Υόιρκης, καθώς κρίθηκε ένοχος από τα Δικαστήρια για την κατηγορία της δωροδοκίας.

Ο λόγος για τον Eric Stevenson, με έδρα το Bronx, ο οποίος και κρίθηκε ένοχος για την λήψη ενός ποσού που ξεπερνάει τις 20.000 δολάρια, ως "φιλοδώρημα" προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο σε συγκεκριμένους επαγγελματίες να... κάνουν τις δουλειές τους ανενόχλητοι.  Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε σε... "μια νύχτα" να εισάγει νομοθεσία προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά τους.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι η σύλληψη και οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Stevenson στηρίζονται σε μια ψευδομάρτυρα, η οποία τον παραπλάνησε για να τον ενοχοποιήσει, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα.

Στην αντίπερα όχθη, η Εισαγγελέας  Preet Bharara δήλωσε ότι ο Stevenson πρόδωσε τους ανθρώπους που τον ψήφισαν και πως η ίδια θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, προκειμένου να επιτύχει την κάθαρση στην πολιτική ζωή της Νέας Υόρκης.