Log in
A+ A A-

Ένας σπασμένος σωλήνας έκανε άνω - κάτω το Lower Manhattan

Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε στο Lower Manhattan, μια παλιά σωλήνωση, καθώς, ένας από τους σωλήνες έσπασε, με αποτέλεσμα ξεκινήσει μια ανεξέλεγκτη πλημμύρα.

Το περιστατικό συνέβη στη 1:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε ένα κεντρικότατο σημείο και, συγκεκριμένα, στην 5th Avenue, μεταξύ 13th και 14th Street.  Όπως προαναφέρθηκε, η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, αφού ένα ταξί παγιδεύτηκε στο σημείο ενώ, μέσα σε λίγα λεπτά, είχαν πλημμυρήσει καταστήματα και γραφεία.  Στην West 13th Street, η πλημμύρα επεκτάθηκε και σε ένα υπόγειο πάρκινγκ και προκλήθηκαν ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, δόθηκε εντολή να διακοπούν όλα τα δρομολόγια του μετρό που διέρχονται από την υπόγεια σήραγγα.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει και μια μεγάλη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό, αφού τα τρένα B, C, D, F, M και Q, που κινούνται υπόγεια στην περιοχή, διέκοψαν αιφνιδίως τα δρομολόγιά τους και επανήλθαν σε πλήρη κυκλοφορία στις 10:30 το πρωί, με μεγάλες, όμως, καθυστερήσεις.

Εκτός από το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τις πλημμύρες, προβλήματα ανέκυψαν και με την ύδρευση.  Πέντε επαγγελματικά κτίρια παραμένουν μέχρι αυτήν την στιγμή χωρίς νερό, ενώ, στην συνέχεια, οι τεχνικοί αναγκάστηκαν να διακόψουν την υδροδότηση στην 10th Street (μεταξύ 5th και 6th Avenue), προκαλώντας πρόβλημα σε 75 κατοικημένα κτίρια.

Στο σημείο της πλημμύρας, η κυκλοφορία αποκλείστηκε, με τις Αρχές να μην έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα επισκευάσουν τον σωλήνα ή αν θα τον αλλάξουν.  Η συνολική εγκατάσταση είναι πολύ παλιά, αφού τοποθετήθηκε το 1900!!