Log in
A+ A A-

Πόσο καίει τον Τραμπ η τελική αναφορά Μιούλερ για ρωσική εμπλοκή

Ο Άλαν Ντέρσοβιτς, υποστηρικτής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι η τελική αναφορά του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 θα είναι “καταστροφική” για τον Αμερικανό πρόεδρο, μεταδίδει το ABC News.

Ο ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ δήλωσε στο ABC News και τον Τζορτζ Στεφανόπουλο ότι, κατά την άποψή του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να διαχειριστεί τις πολιτικές συνέπειες, από μία πιθανώς επιβαρυντική τελική αναφορά του Μιούλερ.

“Νομίζω ότι η αναφορά θα είναι καταστροφική για τον πρόεδρο και γνωρίζω ότι η (νομική) ομάδα του προέδρου ετοιμάζει την αντίδρασή της απέναντι σε μια τέτοια αναφορά,” δήλωσε ο Ντέρσοβιτς χθες στην εκπομπή “This Week.”

Κατά την άποψη του καθηγητή, η ίδια αναφορά, παρά το γεγονός ότι θα έχει σοβαρές πολιτικές παρενέργειες, δεν είναι πιθανό να προκαλέσει την άσκηση ποινικής δίωξης. “Όταν λέω καταστροφική, εννοώ ότι θα παρουσιάσει μία εικόνα, η οποία θα είναι πολιτικά ιδιαιτέρως καταστροφική. Δε νομίζω ότι θα εξελιχθεί σε μία ποινική υπόθεση,” πρόσθεσε ο Ντέρσοβιτς.

Τα σχόλια αυτά του Ντέρσοβιτς γίνονται καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει παραδώσει τις γραπτές απαντήσεις του στις ερωτήσεις που του απηύθυνε ο Μιούλερ για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του, που στάλθηκε στο ABC News.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Γερουσιαστής Έιμι Κλόμπατσαρ που είναι μέλος της Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι η έρευνα του Μιούλερ είναι ενδεχόμενο να διαταραχθεί από τον διορισμό του Μάθιου Γουίτακερ, ως υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης.

Η γερουσιαστής έδωσε έμφαση σε προηγούμενα σχόλια του Γουίτακερ, για να υποστηρίξει ότι δεν θα έπρεπε να ασκεί τα καθήκοντα του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ υποστήριξε πως το Κογκρέσο θα πρέπει να ψηφίσει νομοθεσία για να προστατεύσει τον Μιούλερ και την έρευνά του.

“Ανησυχώ πραγματικά για την άσκηση των καθηκόντων του. Όπως γνωρίζετε προσπαθήσαμε στην Γερουσία και σε δικομματική βάση, να προστατεύσουμε την έρευνα αυτή με νόμο,” δήλωσε ο γερουσιαστής. Το νομοσχέδιο αυτό αναμένει την ψήφισή του από την Γερουσία.