Log in
A+ A A-

Θα γίνει η συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα, η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.

Οι συζητήσεις μεταξύ του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, θα γίνουν στο περιθώριο της συνόδου των G20 την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο ώρες, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται σε μία από τις δύο αντιπροσωπείες, στο Sputnik.

«Η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στην Αργεντινή στο περιθώριο της συνόδου των G20 θα γίνει στις 5.30 (ώρα Μόσχας), την 1η Δεκεμβρίου», δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συνάντηση θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο.

Από την άλλη πλευρά, μια άλλη πηγή εμφανίζεται να έχει δηλώσει, ότι η συνάντηση των ηγετών θα είναι συντομότερη από το σχεδιασμένο.

«Οι συζητήσεις των προέδρων προβλέπουν μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση 20 λεπτών. Οι συζητήσεις είναι σχεδιασμένο να συνεχιστούν με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών», δήλωσε η δεύτερη πηγή.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με σύμβουλο του Κρεμλίνου, θα συζητήσουν διμερή ζητήματα, μεταξύ των οποίων και τρόπους κανονικοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και διεθνή θέματα.

Η συζήτηση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε συνέχιση του διαλόγου τους στο Ελσίνκι και θα μπορούσε να αγγίξει ζητήματα για τη διασφάλιση της σταθερότητας και τον αφοπλισμό.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να ακυρώσει τη συνάντηση λόγω του ναυτικού περιστατικού στο στενό του Κερτς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.