Log in
A+ A A-

Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση Ξηρού

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις πολιτικές διαστάσεις της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ την οποία η κοινωνία «δεν θα ανεχθεί», κατήγγειλε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που ανήκουν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και τρέφουν συμπάθειες για απόψεις που εκφέρονται από το χώρο της τρομοκρατίας.

«Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίστηκαν ανθρώπους που έχουν διαπράξει έξι φόνους είναι εντάξει;», συμπλήρωσε η κ. Ασημακοπούλου, διερωτώμενη εάν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ποτέ υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα κάποιου που δεν είναι τρομοκράτης.

«Στην υποκρισία έχει θητεύσει αυτή η κυβέρνηση», απάντησε μέσω του σταθμού μας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, καταγγέλλοντας απόπειρα «δημιουργίας ενός σκιάχτρου» από την κυβέρνηση.

Προσέθεσε πως, ιστορικά, η αριστερά είναι ενάντια στην τρομοκρατία, κατηγορώντας αντίθετα τη Νέα Δημοκρατία πως υιοθετεί συμπεριφορές χωρίς προηγούμενο για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, συγκρίνοντας τη αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία.

Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει νωρίτερα με «πόλεμο» ανακοινώσεων, με την Κουμουνδούρου να κάνει λόγο για «σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες» στην υπόθεση της απόδρασης του Ξηρού, αλλά και «αμείλικτα ερωτήματα» αναφορικά με το ενδεχόμενο «προνομιακής μεταχείρισης» του φυγά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σημειώνεται πως το ζήτημα «προνομιακής μεταχείρισης» του Ξηρού έθεσε με επιστολή του στον Τύπο και ο επίσης καταδικασθείς για τη 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ισχυριζόμενος πως ο Ξηρός ήταν πράκτορας της ΕΥΠ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με την κ. Ασημακοπούλου να απαντά σε ανακοίνωσή της πως «δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, από το να υιοθετήσουν απολύτως, τις γελοιότητες του αρχηγού των δολοφόνων της 17Ν.

«Το ερώτημα είναι πλέον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον. Ο Γιωτόπουλος στον ΣΥΡΙΖΑ ή ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιωτόπουλο;», συμπλήρωσε.

ΣΚΑΪ