Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Δήμαρχος απαντάει στα παράπονα για... επιλεκτικό εκχιονισμό

Έντονη κριτική για την κατανομή των εκχιονιστικών δέχτηκε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, αφού δημοσιεύματα τον κατηγόρησαν ανοιχτά ότι έδωσε βάρος στην αποκατάσταση συγκεκριμένων περιοχών εις βάρος κάποιων άλλων.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως του Upper East Side, υπήρχαν υπόννοιες ότι ο κ. Ντε Μπλάσιο κινήθηκε "εκδικητικά" εις βάρος των κατοίκων, επειδή, βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης, δεν τον στήριξαν αρκετά κατά την διάρκεια των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.  Απαντώντας, ο κ. Ντε Μπλάσιο -ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος -ανέφερε χαρακτηριστικά πως "κανένας δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά".

"Κάνουν λάθος, κανένας δεν αντιμετωπίστηκε διαφορετικά.  Αντιμετωπίζουμε το ίδιο και τα πέντε γεωγραφικά διαμερίσματα.  Κάποιοι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί όταν εκτοξεύουν τέτοιες κατηγορίες.  Είναι ασέβεια προς αυτούς που δουλεύουν μέρα - νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων.  Επιστρατεύτηκαν σε κάθε γειτονιά της πόλης", τόνισε ο κ. Ντε Μπλάσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ντε Μπλάσιο, μέχρι τις 6 το πρωί είχε καθαριστεί το 100% των βασικών οδικών αρτηριών, ενώ ο εκχιονισμός των παράδρομων είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%.

"Ήταν μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση.  Εάν υπάρχει έστω και μια περιοχή που βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα, θα παρέμβουμε και θα βελτιώσουμε τα πράγματα", δεσμεύτηκε ο κ. Ντε Μπλάσιο, απαντώντας στα σχόλια ότι πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης εξακολουθούν να...βουλιάζουν στο χιόνι.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Ντε Μπλάσιο, τα μηχανήματα του Δήμου είχαν να καθαρίσουν μέχρι και 6300 μίλια.