Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το Super Bowl... προετοιμάζεται για χιονιά!

Η ραγδαία επιδείνωση και οι δυο μεγάλες χιονοθύελλες που έπληξαν τη Νέα Υόρκη τις τελευταίες δυο εβδομάδες, έχουν σκορπίσει την ανησυχία στις τάξεις των φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν από κοντά το περίφημο Super Bowl στο New Jersey.

Ο μεγάλος τελικός του Αμερικανικού φούτμπολ, που αποτελεί για το κοινό της χώρας κάτι σαν τον... τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα διεξαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Met Life Stadium του New Jersey.  Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του τελευταίου εικοσιτετραώρου αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, προκειμένου να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, το οποίο φέτος ενδεχομένως... να βγει από το συρτάρι.

Όπως τονίζεται, την ημέρα του μεγάλου αγώνα θα βρίσκονται σε επιφυλακή 1600 εργαζόμενοι, που συνιστούν τον διπλάσιο αριθμό σε σχέση με έναν κοινό αγώνα των Jets ή των Giants, που χρησιμοποιούν το Met Life Stadium.  Παράλληλα, θα βρίσκονται κοντά στο σημείο, έτοιμα να επιστρατευτούν, μηχανήματα εκχιονισμού, προκειμένου να καθαρίσουν το χιόνι από τις θέσεις πάρκινγκ, ενώ ο αγωνιστικός χώρος θα θερμανθεί αναλόγως.  Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη και για τον καθαρισμό της εξέδρας, ούτως ώστε να μην προκύψουν περαιτέρω προβλήματα.

Τι θα συμβεί όμως σε περίπτωση που η χιονόπτωση συνεχιστεί την ημέρα του αγώνα;  Σε αυτό το σημείο, οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα καθώς, αυτό για το οποίο μπορούν να εγγυηθούν, είναι πως το στάδιο θα έχει καθαριστεί πλήρως από το χιόνι το αργότερο δεκαοκτώ ώρες από το τέλος της χιονοθύελλας.  Για τα περαιτέρω, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά.

Τέλος, οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα φροντίσουν, στο μέτρο του δυνατού, και για την προστασία των θεατών από το κρύο, μοιράζοντας σετ που θα περιλαμβάνουν σκούφο, γάντια και άλλα... απαραίτητα.