Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι κάποιες περιοχές δεν εκχιονίστηκαν έγκαιρα

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, σχετικά με την επάρκεια του εκχιονισμού στο Upper East Side, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν παραλείψεις από πλευράς των συνεργείων.

Αιτία για την μεταστροφή του Μπιλ Ντε Μπλάσιο αποτέλεσε η αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι καταγγελίες για ανεπαρκή επέμβαση των συνεργείων στους δρόμους ήταν βάσιμες ή όχι.  Ερχόμενος σε επαφή με πολίτες και εισπράττοντας τα σχετικά παράπονα, ο κ. Ντε Μπλάσιο διαπίστωσε ότι... κάτι δεν πήγε καλά στο Upper East Side, παραδεχόμενος λίγο αργότερα πως υπήρξαν παραλείψεις.

"Ακούγοντας τις ανησυχίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Upper East Side, αποφάσισα να επισκεφθώ την περιοχή και να κάνω αυτοψία στους δρόμους ο ίδιος, ερχόμενος και σε επαφή με τους πολίτες.  Παρά το γεγονός ότι η εν γένει ανταπόκριση των συνεργείων στις ανάγκες της πόλης ήταν θετική, μετά την έρευνα που έκανα στην περιοχή και ακούγοντας τις ανησυχίες του κοινού, διαπίστωσα ότι στο Upper East Side θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πράγματα", τόνισε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Κλείνοντας, ο κ. Ντε Μπλάσιο διαβεβαίωσε ότι έδωσε εντολή στους υπεύθυνους των συνεργείων προκειμένου να διπλασιάσουν το προσωπικό που επιχειρεί για τον εκχιονισμό στην συγκεκριμένη περιοχή, επιστρατεύοντας τριάντα ειδικά οχήματα και 40 υπαλλήλους, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και η κυκλοφορία στην περιοχή να αποκατασταθεί στο μέτρο του δυνατού.

Πάντως, ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης αρνήθηκε πως το Upper East Side παραμελήθηκε σκοπίμως, για λόγους εκδικητικούς που αφορούν στο πιο χαμηλό ποσοστό που συγκέντρωσε εκεί στις Δημοτικές Εκλογές.