Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Διαμερίσματα - "φούρνοι" εν μέσω χιονιά!

Την στιγμή που η Νέα Υόρκη βιώνει έναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών, οποιαδήποτε σκέψη για ανοικτό παράθυρο σε διαμέρισμα θα θεωρείτο τρέλα.  Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που αναγκάζονται, ακόμη και αυτές τις ημέρες, να μένουν στο σπίτι τους με τα παράθυρα ανοιχτά.

Αιτία, το γεγονός ότι κάποια παλαιότερα κτίρια έχουν, κατασκευαστικά, την ιδιότητα να ανεβάζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες, ορισμένες φορές, είναι αδύνατον να ελεγχθούν, με αποτέλεσμα ως μόνη λύση να ενδείκνυται το ανοιχτό παράθυρο.  Πολλά από αυτά τα σπίτια είναι κυριολεκτικά... φούρνοι, ανεξαρτήτως εάν η θερμοκρασία στον εξωτερικό χώρο ξεπερνάει τα όρια του πολικού ψύχους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι τα εν λόγω σπίτια γίνονται πλέον συχνά στόχοι διαρρηκτών.  Ιδίως εάν πρόκειται για χαμηλούς όροφους - όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις στο Queens - το ανοιχτό παράθυρο είναι... "βούτυρο στο ψωμί" των κάθε λογής κακοποιών.

Σε κάθε περίπτωση, τα δύσκολα για τους ένοικους σε αυτά τα σπίτια έρχονται το καλοκαίρι, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και ο χώρος γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για την ίδια τους την υγεία.