Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Πληρώνουν πρόστιμο επειδή δεν καθάρισαν το χιόνι

Αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου θα έρθουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Νέα Υόρκη, οι οποίοι δεν καθάρισαν τον εξωτερικό χώρο τους στον δρόμο από το χιόνι, αφού καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα.

 

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μετά από κάθε βαριά χιονοθύελλα, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να αφαιρούν το βαρύ χιόνι από τον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το σπίτι τους.  Αυτό πρέπει να συμβεί το αργότερο τέσσερις ώρες αφού σταματήσει η χιονόπτωση, ενώ, εάν αυτό συμβεί μετά τις 9 το βράδυ, η διορία παρατείνεται μέχρι τις 11 το πρωί της επόμενης ημέρας.  Για αυτόν τον λόγο, ορισμένοι ιδιοκτήτες, είτε επειδή είναι κάποιας ηλικίας είτε διότι αντιμετωπίζουν άλλου είδους σωματικά προβλήματα, προσλαμβάνουν πλανώδια συνεργεία αλλοδαπών, που παίρνουν φτυάρι και καθαρίζουν έναντι, συνήθως, 50 δολαρίων.

Όμως, οι δυο απανωτές χιονοθύελλες απέδειξαν ότι πολλοί Νεοϋορκέζοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν εκπλήρωσαν αυτήν την υποχρέωση.  Έτσι, το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Νέας Υόρκης, έχει επιδώσει, μέχρι αυτήν την στιγμή, περίπου 2000 κλήσεις, επιβεβαιώνοντας τις παραβάσεις.

Πάντως, οι πολίτες της Νέας Υόρκης φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζουν ιδιαίτερα αυτόν τον κανονισμό.  Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το γεγονός ότι το 2013, παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 580000 δολαρίων, μόλις τα 40000 από αυτά έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα.