Log in
A+ A A-

Amanda Knox: Δεν πρόκειται να παραδωθώ

"Δεν θα πάω ποτέ με την θέλησή μου σε αυτό το μέρος για να εκτίσω την ποινή.  Θα παλέψω μέχρι το τέλος!".  Αυτά τα λόγια ανήκουν στην 26χρονη Amanda Knox, η οποία καταδικάστηκε, ερήμην αυτήν την φορά, σε 28,5 χρόνια κάθειρξη από το δικαστήριο της Φλωρεντίας, για την στυγερή δολοφονία της πρώην συγκατοίκου της, Meredith Kercher.

Η καταδίκη της Knox, εκτός των άλλων, έχει ανοίξει και την συζήτηση για το κατά πόσον θα εκδοθεί από τις Αμερικανικές Αρχές στην Ιταλία, προκειμένου να εκτίσει την ποινή της καθώς, κατά την διάρκεια της δίκης, βρισκόταν στο σπίτι της στο Σιάτλ και δεν εμφανίστηκε ταξίδεψε καθόλου για την Φλωρεντία.

"Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν τέτοιες συζητήσεις.  Άλλωστε, θα ασκήσουμε έφεση και, μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος", τονίζουν οι δικηγόροι της.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το CNN, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως δύσκολα το Αμερικανικό Κράτος θα παραδώσει την Knox, καθώς, αν και καταδικάστηκε, αυτό προέκυψε από την επανάληψη της δίκης κι ενώ, σε δεύτερο βαθμό, είχε αρχικά αθωωθεί.  Παράλληλα, προκύπτουν και άλλου είδους πολιτικά ζητήματα, τα οποία θεωρείται ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης.