Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σφοδρή η χιονόπτωση - Δύσκολος ο καθαρισμός των δρόμων

Να μην χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο της Νέας Υόρκης, εκτός κι αν προκύψει πολύ σοβαρός λόγος, συνέστησε στους οδηγούς ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, προειδοποιώντας ότι, αυτήν την φορά, δεν είναι εύκολο να καθαριστούν οι δρόμοι σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντε Μπλάσιο, αυτό συμβαίνει εξαιτίας του ρυθμού της χιονόπτωσης, ο οποίος είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα κυριολεκτικά... να μην προλαβαίνουν να καθαρίσουν το οδόστρωμα.

"Σήμερα θα έχουμε πρόβλημα.  Το χιόνι πέφτει γρηγορότερα από τους ρυθμούς που καθαρίζουμε.  Έχουμε αυξήσει την ένταση του καθαρισμού, αλλά το χιόνι πέφτει ακόμη γρηγορότερα.", τόνισε ο κ. Ντε Μπλάσιο, αναφέροντας πως στους δρόμους της Νέας Υόρκης βρίσκονται 450 μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι και άλλα 1500 που καθαρίζουν από το χιόνι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει αρκετή ποσότητα αλατιού για ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ, σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν την Τετάρτη και το Σαββατοκύριακο, επισημάνθηκε ότι θα είναι μικρότερες από την σημερινή (σ.σ. της Δευτέρας)