Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σκηνοθέτησε τριάντα τροχαία ατυχήματα για να πάρει αποζημιώσεις

Αντιμέτωπος με τουλάχιστον 20 χρόνια φυλάκιση θα έρθει ένας 52χρονος από το Long Island, καθώς αποδείχθηκε ότι «σκηνοθετούσε» τροχαία ατυχήματα προκειμένου να εισπράττει μεγάλα χρηματικά ποσά σε αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Φαίνεται ότι ο 52χρονος Maxo Jean είχε βρει ένα... καλό εισόδημα. Με όπλο την ευρηματικότητά του και, προφανώς, τις γνωριμίες του, κατάφερε να αποκομίσει ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ. Άλλωστε, είχε αποδειχθεί πως ήξερε τον τρόπο: Όχι ένα, ούτε δυο αλλά τριάντα (!) τροχαία ατυχήματα είχε σκηνοθετήσει, με αποτέλεσμα να κινεί όλες τις διαδικασίες, να παρουσιάζει τα πάντα ως φυσιολογικά και, πάνω απ' όλα, να βάζει χρήμα στην τσέπη!

Στην προσπάθειά του αυτή, ο Maxo δεν ήταν μόνος του αλλά είχε και... συνεργάτες – «ηθοποιούς». Επρόκειτο για πρόσωπα τα οποία εμφανίζονταν ως «θύματα» και «τραυματίες» και εμφανίζονταν σε κλινικές προκειμένου να τους προσφέρουν τις «πρώτες βοήθειες». Δεν χρειαζόταν βέβαια να «αυτοτραυματιστούν» για να γίνουν αληθοφανείς, αφού, σχεδόν πάντα, και οι γιατροί των κλινικών ήταν «στο κόλπο».

Η υπόθεση Maxo Jean έχει θορυβήσει τις Αρχές της Νέας Υόρκης , οι οποίες προειδοποιούν, με αφορμή αυτή την εξέλιξη, πως, πλέον, έπαθαν και έμαθαν, με αποτέλεσμα πιθανοί «μιμητές» του διαβόητου απατεώνα να έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να «γλιτώσουν» από την τσιμπίδα της Δικαιοσύνης.